Щоосені в світі проводиться вручення Нобелівської премії за найбільш великі і важливі відкриття за останній рік. Але, так само, восени проводиться вручення пародії на одну з найбільш важливих нагород. Шнобелівська премія 2017 буде проходити 14 вересня. Її отримують "вчені", які вразили світ не тільки своїми відкриттями, але і тим, наскільки вони безглузді. І в честь того, що Шнобелівська премія 2017 буде вручатися зовсім скоро, ми вирішили згадати найсмішніших лауреатів.

Шнобелівська премія з хімії
Зовсім недавно її отримали вчені, які навчилися повертати яйця назад після того, як їх зварили. Придумати застосування для цього досить таки складно. Та й поки що їх експеримент дає лише частковий результат. Тому якщо вже зварили, то зворотного шляху назад немає.

Шнобелівська премія з фізики
Звичайно ж, кожному з вас вже давно було цікаво скільки відбувається сечовипускання. Так, саме воно, по часу. Вчені не полінувалися і порахували, що в середньому процес сечовипускання у ссавців займає 21 секунду (з поправкою на 13 секунд).

Шнобелівська премія з літератури
Як же часто ми використовуємо в своєму лексиконі частинки «А?», «М?», «Хкм?». Ось один з учених не полінувався, і дізнався, що у всіх країнах світу вони звучать однаково.

Шнобелівська премія з економіки
Боротьба з корупцією – одна з найважливіших проблем у багатьох країнах світу. Ось вчені зуміли знайти її рішення на прикладі поліцейських. А рішення виявилося дуже простим: платити поліцейським за те, щоб вони не брали хабарі. Дійсно гідно Шнобелівської премії.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Шнобелівська премія з біології
Ймовірне багато хто чув про те, що кури і динозаври нібито мають спорідненість. Та деякі вчені вирішили подивитися на інволюцію курки, додавши до її хвоста велику палицю. Даний курозавр і став відкриттям у сфері біології для Шнобелевского лауреата.

Нагадаємо, що Шнобелівська премирия – це пародія на одну з найбільш шанованих у світі – Нобелівську. Вони обидві щорічно проводяться восени. І в 2017 році Шнобелівську премію будуть вручати 14 вересня.