Росію вже в найближчий час можуть виключити з Ради Європи. В результаті майже 140 мільйонів росіян втратять можливість звертатися до вищого суду в Європі.

Про це повідомляє Politico, посилаючись на керівників Ради Європи. Росія в 2014 вже втратила право голосу після анексії українського Крим.

Якщо ситуація не зміниться у найближчій перспективі, то нових суддів і керівників організації протягом наступних двох років обиратимуть без участі Москви. Зазначається, що Росія вилетить з організації, якщо не прийматиме участі у виборі ключового персоналу.

"Існує потенційна загроза, що Росія залишить організацію. Але нам треба обміркувати ось що: чи буде Європа краще і безпечніше, якщо Росія залишиться сама по собі поза межами юридичної системи Європи? Для мене це дуже гостре питання", - наголосив Генеральний Секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Рішенні про виключення повністю зруйнує юридичний міст між Європою і Кремлем. Росія отримала членство у Раді Європи в 1996 році.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Євросоюзі вирішують подальшу долю санкції, запроваджених проти Росії.