В Україні щороку поглиблюється криза вищої освіти. Про це свідчить той факт, что чверть абітурієнтів, які набрали на ЗНО 180 балів та вище, вирішили вступити у закордонні вузи.

Як повідомляє "Стіна", посилаючись на дані аналітичного центру CEDOS, у 2017 році в Україні було 6026 випускників-відмінників, серед яких 1526 не подали документи у вітчизняні вузи.

Експерти зазначили, що серед них могли бути ті, хто вступив у вузи Міноборони, де не розголошують даних про абітурієнтів, але їх було не більше кількох десятків. Ймовірно, дехто вирішив відпочити від навчання, але більшість все ж віддали перевагу європейським навчальним закладам.

"Те, що чверть найбільш здібних випускників шкіл проходить повз українських вузи є фактом, який сигналізує про кризу вищої освіти", - повідомили аналітики.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі показали, як змінилось студентське життя за сотню років.