Своєю заявою про підтримку введення миротворчої місії на Донбас президент держави-агресора намагається приховати агресію РФ проти України.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, яку розміщено на офіційному сайті відомства.

"Оприлюднена ЗМІ інформація про заяву Президента РФ свідчить про чергове намагання Росії як сторони конфлікту представити агресію внутрішньо-українським конфліктом та спотворити саму ідею та цілі запровадження миротворчої операції, що не слугуватиме досягненню головної мети – встановлення сталого миру на Донбасі та відновлення територіальної цілісності України", - йдеться в заяві.

Також у МЗС наголосили, що Росія, як держава-агресор, не зможе видавати своїх військових за "миротворців".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Не може бути й мови про присутність військового чи іншого персоналу сторони-агресора на території України під виглядом миротворців, оскільки це суперечитиме базовим принципам миротворчої діяльності ООН", - сказано в документі.

Також відомство, наголосило, що думку бойовиків з цього приводу ніхто питати не буде.

"Рівною мірою не може йти мови про отримання згоди на проведення ОПМ від незаконних збройних формувань, які діють на території ОРДЛО за підтримки, фінансування і матеріально-технічного забезпечення з боку РФ", - наголошено в заяві МЗС.

Також дипломати нагадали, що Україна послідовно відстоює ідею розгортання миротворчої операції ООН ще з березня 2015 року. І саме РФ ці ініціативи постійно блокує.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", президент Росії Володимир Путін під час виступу на саміті BRICS у Китаї раптово змінив думку щодо миротворців й тепер вважає їх введення в зону АТО доречним.