Китайська фірма CUSA, яка заявила про співпрацю українським інженером-суднобудівником Валерієм Бабичем, насправді виявилась китайсько-українським проектом.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

"Не вивчивши питання чи то з однією метою – дискредитувати Україну, але російські засоби пропаганди вже встигли написати про переїзд інженера суднобудівника радянських авіаносців до Китаю", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"При вивченні питання більш детально виявилось, що компанія CUSA, котру пропагандисти називали “НИИ Специального кораблестроения в Циндао” має повна назву China-Ukraine Special Ships Research and Design Academy CO.,LTD – спільна китайська-українська компанія з понад сотнею співробітників, 30 з яких це експерти з України", - відзначає портал.

Також виявилось, що основною продукцією комранії є обладнання для рибного фермерства, також на замовлення займаються проектуванням різного океанського та морського обладнання, а також кораблів.

На сторінці компанії у мережі linkedin вказується, що вона співпрацює з Академією наук провінції Шаньдун у Китаї та українським "Чорноморсуднопроект" яка базується у Миколаєві.

Сам же Валерій Бабич після виходу на пенсію продовжує писати статті про кораблебудування, зокрема і для китайського видання “Сучасні кораблі” яке видається в Пекіні, чим заслужив серйозний авторитет у місцевих фахівців.

Саме тому, коли місцеві журналісти виявили його фото на сайті місцевої компанії, це стало сенсацією.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", Росія поступово почала виводити власне озброєння з окупованих територій – інформація про це неодноразово надходить із різних джерел.