У вівторок, 5 вересня, у школі №1 підмосковного міста Івантєєвка учень 9-А класу Михайло П. напав на вчительку інформатики з сокирою, а потім влаштував стрілянину.

Як пишуть росЗМІ, підліток фанатів від історії про масове вбивство в американській школі "Колумбайн" у 1999 році. Тоді два старшокласники, Ерік Харріс та Ділан Клеболд, убили 13 людей, ще 37 поранили.

Михайло публікував на своїх сторінках фото злочинців, купував одяг тих же моделей і марок, що носили вбивці. Він навіть узяв собі в мережі прізвище одного з цих старшокласників – Клеболд. Своїм знайомим підліток не раз казав, що хоче піти по слідах американських убивць.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Теракт Михайло планував давно. Останні кілька років він конфліктував з учителькою інформатики та однокласниками, які сміялися над його зовнішнім виглядом: хлопець ходив до школи у довгому плащі та берцях, а також носив сумку військового зразка. І хоча він обіцяв їм помститися, на його слова ніхто не звертав уваги. Тим більше, що Михайло жив у благополучній родині.

У день злочину старшокласник сховав зброю під плащем і зайшов у школу. Коли він відкрив двері у клас, вчителька інформатики зробила йому зауваження через зовнішній вигляд. Тоді він раз вистрілив у неї, а потім ударив кухонною сокирою по голові.

Момент стрілянини потрапив на відео, а згодом його опублікували в мережі.

Момент стрельбы в школе Ивантеевки

Запись момента, когда ученик подмосковной школы открыл стрельбу в классе. Жуть

Posted by Meduza on Tuesday, 5 September 2017

Налякані діти ховалися від Михайла у підсобному приміщенні та стрибали з вікон. Троє з них травмувалися.

Хлопця затримали поліцейські у касках та бронежилетах. Його доправили у відділок. За фактом порушена карна справа по статтях "Хуліганство" та "Халатність".

Деякі батьки звинувачують у тому, що сталося, не підлітка, а американців та інтернет.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Харкові на території заводу «"Турбоатом" сталася стрілянина.