У Луцьку Волинської області на еко-поляні використані електричні лампочки обмінюють на нові та збирають вторсировину на допомогу військовим АТО. Наразі триває вже третій і останній день фестивалю.

Про це інформує місцевий портал pravda.lutsk.ua.

Екологічний захід відбувається у рамках Всеукраїнського фестивалю української альтернативної музики "Бандерштат", який на Волині проводять вже дев'ятий рік.

Гості заходу можуть не тільки отримати замість перегорілої лампочки нову, а ще й здати на утилізацію використані батарейки, пластикові пляшки та кришечки. На еко-поляні також можна підживити гаджети від сонця на виставці, яку присвячено альтернативним зарядним пристроям. Всі бажаючі мають змогу прослухати лекції на тему енергозбереження та взяти участь у благодійному ярмарку.

Читайте також: В Івано-Франківську влаштували "Глобальне село" (відео)

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як розповіли організатори, фестиваль не лише акцентує увагу на темі сміття і бережливого ставлення до навколишнього середовища, а надає можливість допомогти бійцям АТО, здавши на утилізацію вторинну сировину. Еко-поляна на "Бандерштаті" разом з благодійним фондом "Овес" збиратиме пластикові кришечки та пластикові пляшки, які в ході переробки будуть використані для виготовлення протезів та їх частин для наших бійців на Сході.