Фахівці Об’єднаного агентства з відновлення персоналу збройних сил США допоможуть створити в Україні систему психологічного супроводу військовослужбовців, які перебували в заручниках, в полоні, пережили тортури, а також членів їхніх родин.

Про це повідомила заступник директора Об’єднаного агентства з відновлення персоналу ЗС США Барбара Тренкер під час візиту до 27-ої окремої бригади Національної гвардії України.

"Відновлення і порятунок людей - це дуже важлива місія. Я рада, що протягом кількох найближчих днів, ми працюватимемо в Україні над питаннями реінтеграції таких осіб, які були в полоні, пройшли примусову ізоляцію або зазнали тортур. І ми раді, що у нас є перспектива партнерської співпраці в майбутньому з українською стороною… Ми дуже сподіваємось, що зможемо допомогти Україні розбудувати систему реінтеграції персоналу, як військового, так і службовців, які працюють в цій сфері", - цитує її слова прес-служба Нацгвардії.

Вона наголосила, що реінтеграція та повернення до виконання обов’язків військовослужбовців, які перебували в полоні, є вкрай важливим процесом, що вимагає особливої уваги зі сторони керівництва держави. Вона зазначила, що в США це завдання є одним із першочергових.

Окрім того, фахівці Об’єднаного агентства з відновлення персоналу ЗС США протягом 5-6 вересня проводять тренінг для понад 40 психологів НГУ, ЗСУ, ДСНС, ДПСУ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", після появи ідеї щодо скасування статусу АТО на окупованих територіях, з'явилася нова, не менш суперечлива – амністія для бойовиків.