Після тривалої перерви на канікули та кількаразового відкладення голосування депутати все ж ухвалили новий законопроект "Про освіту" (№3491-д), який повинен дати старт проведенню реформи. Підтримали ініціативу Лілії Гриневич 255 народних обранців.

"255 депутатів "за"! Закон "Про освіту" ухвалений - 4 роки роботи над ним і нарешті перемога! Щиро всіх вітаю. Це наше спільне свято", - прокоментувала міністр на своїй сторінці у Facebook.

Слід відзначити, що реформа освіти передбачає кардинальну зміну принципів навчання та управління школами. Перш за все, навчальні заклади отримають часткову автономію, зможуть самостійно розпоряджатися фінансовими ресурсами та вносити необхідні правки у сам процес.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відтепер учні отримуватимуть атестат про середню освіту після 12 років навчання, які будуть поділені за окремими рівнями. Зокрема, чотири роки на початкову освіту, п'ять років на базову середню (гімназія) та три роки на профільну середню.

Студентам, щоб отримати диплом бакалавра, вистачить три роки замість звичних чотирьох, причому на першому етапі вони повинні отримати спеціальний курс професійного навчання. Зміни запровадять вже наступного року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, кого торкнеться новий закон про освіту.