Вчора російський президент Володимир Путін здивував своєю заявою щодо необхідності введення миротворчої місії ООН на Донбасі. Одними із перших на це відреагували німецькі дипломати.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Зокрема, очільник МЗС Зіґмар Ґабріель стверджує, що слід скористатися цим для того,щоб нарешті припинити вогонь на Донбасі, більш того – міністр натякнув: подібний крок може стати приводом для часткового скасування антиросійських санкцій.

За словами Ґабріеля, присутність РФ "потрібна для розв'язання різних конфліктів, зокрема кризи довкола КНДР", проте яким саме чином відбуватиметься така взаємодія, та як вона пов'язана із Донбасом, очільник відомства не уточнив.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Слід відзначити, що офіційний Київ не розділяє оптимізму іноземних колег щодо пропозиції президента РФ. Віце-спікер ВР Ірина Геращенко різко розкритикувала його заяву. Вона вважає, що позиція Путіна неприпустима, адже він наголошував тільки на необхідності присутності миротворців безпосередньо на лінії зіткнення. При цьому інші території увагою оминув.

"Кремлівські сценарії й спроба підміни понять, спотворення самої ідеї миротворців не пройдуть", - підкреслила вона.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Росія направила запит Генсеку ООН щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі.