Звичайно, незважаючи на те, що реформа освіти України прийнята тільки вчора, про неї вже чув практично кожен. Адже вона стосується абсолютно все: школярів, студентів, батьків, вчителів, директорів і всіх інших працівників шкіл. Звичайно, про те, що тепер в школах навчатимуться 12 років, а на бакалавраті всього лише 3 знають практично всі, але так само реформа освіти України досить сильно торкнеться вчителів і всього процесу навчання в школах.

Реформа освіти в Україні 2017: школи стануть автономними

З 2018 року школи постараються забезпечити повною автономією. Тепер всі академічні плани та інші програми навчання будуть прийматися саме в школах. Це дозволить деяким створити дійсно профільну освіту, яка в майбутньому допоможе школярам з вибором професії. Але, як це буде працювати на практиці, передбачити складно.
Крім цього, реформа освіти України передбачає зникнення атестації в школах. Будуть ліквідовані інспекції в районних управліннях освіти. Передбачається, що консультаційні послуги, для тих, кому вони потрібні, будуть надавати методичні кабінети.
А займатися школами тепер буде Державна служба якості освіти. До речі, тепер вони будуть працювати за принципом рекомендацій, а не санкцій.

Реформа освіти в Україні 2017: кваліфікація педагогів

Тепер педагоги будуть дійсно мотивовані в тому, щоб підвищити свою кваліфікацію. Тому що, за кожен новий рівень, вони повинні отримувати надбавку до зарплати на 10 відсотків. Крім цього, реформа освіти в Україні розширить можливості підвищення кваліфікації вчителя. Педагоги будуть самі вибирати, місце і форми підвищення кваліфікації, яку можна буде отримати на тренінгах, в профільних закладах та інших навчальних закладах.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

До речі, варто сказати кілька слів про директорів в школах. Тепер вони можуть очолювати школу лише два каденції, кожна з яких триває не більше 6 років. До того ж, вибирати директора тепер будуть незалежноі комісії, які мають складатися з вчителів та інших педагогів.