GlobalData повідомляє: європейський регіон ще досить далекий від "безготівкового суспільства".

Найбільш відчутні успіхи в цьому напрямі роблять поки Скандинавські країни. У Норвегії на частку безготівкових розрахунків сьогодні припадає вже 93%, у Швеції 82% і в Данії 74%. Мобільні гаманці, розвинена POS-інфраструктура і чимала поширеність карт сприяють цій тенденції.

В Італії ж, наприклад, ситуація просто дзеркально протилежна. На частку готівкових розрахунків ще доводиться 82% усіх платежів. Уряд країни зробив ряд кроків для скорочення простору й обсягу обороту готівкових коштів. Наприклад з 2012 року виплати готівкою не можуть перевищувати 1 тисячу євро. Проте культурні особливості Італії, рівно ж як і Німеччини з Іспанією, скоріш за все подовжать життя готівці.

Досить рано технології безготівкового розрахунку отримали поширення в Польщі. Жителі Туманного Альбіону почали масово використовувати безконтактні картки після введення безконтактної оплати в громадському транспорті. Набагато рідше в Європі використовуються мобільні платіжні інструменти.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, де краще зберігати гроші.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще