Водневі паливні елементи вигідно відрізняються від двигунів внутрішнього згоряння відсутністю шкідливих выкидов в навколишнє середовище, проте для створення двигунів використовується платиновий каталізатор, вартість якого становить 30 000 доларів за кілограм.

Вчені Делавера пропонують замінити його на більш дешевий аналог (150 доларів за кг). Також вчені виявили, що нивий матеріал під назвою карбід вольфраму збільшує термін служби двигунів.

"В результаті, фізичний розмір батареї паливних елементів може бути знижений без шкоди для потужності, вони стануть легше і дешевше. Також нова технологія здатна забезпечити більш високу продуктивність без зниження надійності", - кажуть члени групи дослідників.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив що розкрита таємниця самогубства китів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще