У Молдові заблокували урядову постанову про участь армії країни на міжнародних навчаннях, які пройдуть на території України.

Про це повідомив президент країни Ігор Додон в Facebook. Він вирішив скористатися свої правом вето.

"Вперше з моменту мого вступу на посаду глави держави прийняв рішення скористатися своїм конституційним повноваженням відповідно до статті 88 частина І Конституції РМ, що передбачає право призупиняти" дію актів Уряду, які суперечать законодавству, до прийняття остаточного рішення Конституційним судом ", - пояснив молдавський президент.

Додон додав, що Молдова дотримується нейтрального статусу. Армія країни, за його словами, не повинні брати участі у військових навчаннях, що проводяться під егідою якого б то не було військового блоку.

Президент уточнив, що перешкоджати участі молдавських військовослужбовців в миротворчих маневрах під егідою ООН перешкоджати не будуть.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент Молдови Ігор Додон заборонив армії країни їхати в Україну.