Українці з початку 2015 року та до червня заплатили в державний бюджет 4,1 мільярда гривень військового збору.

Про це повідомляє ДФС України, передає ZIK.

У відомстві зазначили, що лише за перший місяць літа українці віддали близько 796,6 мільйона гривень на потреби армії.

Нагадаємо, що військовий збір ввели у серпні 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО в Донецькій і Луганській областях.

Кабмін визначив, що ставка збору становитиме 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Незважаючи на це чиновники Міноборони постійно вимагають від уряду збільшення фінансування на потреби військових.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Більшість тендерів на закупівлі для ЗСУ мало право вигравати лише Міноборони, поки волонтери за сприяння засновника "Крила Феніксу" Юрія Бірюкова не вибороли право на участь в міжнародних закупівлях для бійців АТО.

Читайте також: Воїни із зони АТО передали привіт "ухилянтам"

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нагадав, що українці з серпня і до кінця грудня сплатили до бюджету 1,885 мільярдів гривень військового збору.

Незважаючи на це додаткові витрати на оборону й армію, в порівнянні з 2013 роком зросли на 15,6 мільярдів гривень.