Осінній авітаміноз: симптоми і як боротися

Восени дні стають коротшими, сонця менше, свіжих фруктів і овочів з кожним днем знайти все складніше і складніше. Все це без проблем може призвести до авітамінозу, який особливо болісно проходить восени і взимку. Причиною авітамінозу може бути неповноцінне харчування і відсутність вітамінів A, C, D, E, які необхідні для нормальної роботи організму. І тому ми вирішили розповісти вам, які головні симптоми авітамінозу, і які продукти допоможуть вам привести самопочуття в порядок.

Симптоми авітамінозу

Якщо у вас на шкірі почали з'являтися запалення, висип, лущення, або ж шкіра стала дуже сухою або жирною – це не алергія і не через нову косметику. Це головні симптоми авітамінозу.
Якщо ж у вас роздратування і почервоніння на шкірі – це недолік вітаміну В6. Висипання на шкірі і сухість – це означає, що організму не вистачає вітаміну А, або В9.

Погіршився стан організму

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У вас можуть німіти руки і ноги, з'явитися поколювання в кінцівках і підвищитися стомлюваність. Це так само класичні симптоми авітамінозу. Крім цього, вас може переслідувати постійна дратівливість, порушення апетиту і сну. Це означає, що вам не вистачає цілої групи вітамінів. Щоб зрозуміти, чим саме вам потрібно поповнити організм, краще сходити до лікаря.

Як боротися з авітамінозом

Звичайно, купувати вітаміни – це досить хороший спосіб, який напевно допоможе, але це не завжди по кишені. Так само, купувати несезонні фрукти і овочі втридорога теж не потрібно. Всі вітаміни можна отримати з звичайних продуктів.
Вітамін А можна отримати з моркви і яєць. Вітамін є в хлібі, сирі і бобах. Так само, вітамін С, який особливо важливий для організму восени, є в шипшині, болгарському перці і квашеній капусті.
Так само, для профілактики авітамінозу рекомендується частіше бувати на свіжому повітрі. А ще краще займатися спортом на вулиці. Пробіжки, або велосипед допоможуть в цьому найкраще.