Сьогодні, 6 вересня, стало відомо, що ГПУ повідомила про підозру четвертому Президенту України Віктору Януковичу і його соратнику, екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу. Регіоналів звинувачують у захопленні влади за допомогою незаконного повернення Конституції 1996 року в 2010 році.

«Станом на 13:30 сьогоднішнього дня ніякої підозри Олександру Володимировичу не вручено, повістки на допит по якій-небудь справі немає, - повідомив його адвокат Євген Солодко.- Відповідно, всі інформаційні повідомлення з цього приводу - біг попереду диму паровоза».

Знай.ua також вирішив з'ясувати у юриста ситуацію з ще одним одіозним регіоналом, який на даний момент єдиний з минулої влади знаходиться за гратами. Йдеться про Олександра Єфремова, якого Генпрокуратура звинувачує у посяганні на територіальну цілісність країни, створення терористичної групи і зловживанні службовим становищем.

Сидить в одиночці

«На даний момент триває слідство, - розповів нам захисник обвинуваченого. - Уже було допитано близько 27 свідків, хоча жоден з них не дав викривальних показань».

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

За словами адвоката, захист упевнений у виправдувальному вироку свого підзахисного, тому що справа розслідувана з численними процесуальними порушеннями.

«І звичайно присутній тиск влади, - повідомив Євген. - Це відчувається хоча б у безпідставному продовження утримання під вартою. При цьому Олександр Сергійович тримається дуже гідно, не скаржиться, хоча більше року перебуває в одиночній камері».

До слова потрібно додати, як нам вдалося дізнатися, Єфремов не скаржиться не тому що настільки впевнений у своїй правоті і підтримки колег, а тому що знаходиться у дуже непоганих умовах.

«У нього залишилися друзі на волі, - розповів нам один з людей, який займається справою Єфремова. - Тому сидить він у досить комфортних умовах, і ні в чому не має потреби».

Хто він такий?

Позитивні відгуки про Єфремова від його адвоката не дивні, по-іншому юрист і не може висловлюватися про свого підзахисного - це його робота. Для того щоб нагадати, що за людина зараз сидить у СІЗО і все ще має шанс уникнути покарання, нагадаємо вам про нього словами відомого блогера Сергія Іванова.

«У той час, коли людей розстрілювали і калічили у всіляких" підвалах "і" ямах ", коли ними торгували, немов худобою, Олександр Єфремов сидів у своєму розкішному кабінеті у центрі Луганська під охороною російських бойовиків і керував процесом грабежу охоплених колорадській чумою регіонів, - пише блогер. - Він розподіляв квоти на мародерство між бізнесменами-падальщиками, для яких не мало значення на чому заробляти».

Також регіонал неодноразово називав "сміливими чоловіками" тих, хто вбивав і грабував його земляків на його Батьківщині.

«Він до останнього моменту шантажував Київ з Луганська, а коли там стало дійсно жарко, він просто поїхав доробляти ремонт у елітному київському ЖК, де його сім'я придбала цілий поверх, чергуючи все це спа-процедурами і альпійськими вояжами».

Підтримка

Навіть у такої людини є друзі. І вони продовжують йому допомагати, навіть коли він перебуває за ґратами. Про це нам розповів політичний консультант Микола Спиридонов.

«Йому досі надають підтримку. Тому він готовий сісти, і зробить це свідомо, - упевнений експерт. - Сподівається, що народ оцінить його вчинок, а коли влада зміниться - вийде і відразу потрапить на вершину влади».

Хоча при цьому Спиридонов відзначає, що не радив би таким чином політикам заробляти собі популярність.

«Я, як політичний консультант, не раджу клієнтам сподіватися, що в'язниця обов'язково підвищить рейтинг. Буває по-різному, - сказав він нам. - Наприклад, рейтинг Тимошенко у тюрмі швидше знизився. Набрала вже пізніше, в основному на соціалці і тарифної темі».

Від себе хотілося б додати, що підтримка Єфремова його колишніми соратниками неоднозначна. Наприклад, коли ми захотіли дізнатися думку о цій справі у колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, віце-прем'єра Бориса Колеснікова та радника Януковича Андрія Портнова, всі вони не вважали за потрібне щось сказати на захист свого колишнього однопартійця. Тому питання залишається відкритим: або вони від нього відхрещуються, або нічого не говорять, боячись нашкодити собі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в суді у справі Єфремова допитали екс-голову обласного управління міліції.