Раніше компанії, що займаються сонячною енергетикою, не могли використовувати землі сільськогосподарського призначення через жорсткі державні обмеження. Однак через переселення японської молоді в мегаполіси близько 10% орних земель простоюють. З цієї причини уряд Японії таки погодився на встановлення генеруючих панелей в селах, але з умовою, що сільськогосподарський потенціал зайнятих земель так само буде використовуватися.

Гриби найбільш оптимальна в цій ситуації культура, адже для її вирощування сонячне світло практично не потрібен. Таким чином, у північно-східній частині країни мають з'явитися дві сонячні ферми що сукупно вироблятимуть 4000 кВт і 40 тонн грибів в рік. Річний дохід від підприємства оцінюється в 140 млн ієн, або $1,27 млн. Міністерство навколишнього середовища вважає, що пустуючі землі змогли б генерувати 70 000 мегават енергії, що забезпечило б 20 мільйонів сімей.

Останнім часом аналітики ринку відновлюваної енергії все частіше помиляються у своїх прогнозах. На ділі ж, темпи розвитку галузі перевищують очікування оглядачів. При цьому вартість такої енергії дешевшає.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", роботи можуть витіснити частину людей з японського ринку праці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще