Молдавські військові візьму участь в міжнародних військових навчаннях Rapid Trident-2017 Україні.

Про це сказала прес-секретар уряду Стелла Ністор, передають місцеві ЗМІ.

"Рішення пана президента не завадить участі Національної армії у військових навчаннях в Україні, оскільки рішення уряду відповідає законодавству. Так, Національна армія візьме участь в цих навчаннях, згідно з рішенням уряду", - сказала Ністор.

Варто відзначити, що між урядом і президентом в Молдові через це великий скандал. Президент країни Ігор Додон призупинив рішення уряду і заборонив військовим їхати в Україну. Він вважає, що рішення про це має приймати головнокомандувач, тобто президент.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Іншої думки прем'єр Павло Філіп. Він вважає, що армії потрібне тренування. Також він дорікнув президенту, що він вже скасував п'ять таких поїздок. Згадав він також і про фінанси, які втратила країна через відмову. У зв'язку з цим прем'єр звернувся до міністрів знайти спосіб відправити війська на навчання в Україну.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "влада" невизнаної Придністровської молдавської республіки намагається вийти з мирної угоди по врегулюванню ситуації в регіоні.