Антиросійські санкції знову вдарили по жителях анексованого Криму.

Цього разу розробник дистрибутива Linux Fedora, міжнародне співтовариство Fedora Project, заборонило поставки операційної системи на півострів, йдеться на сайті проекту.

Відповідно до оновленої експортної угоди для користувачів, Крим опинився серед Ірану, Куби, Північної Кореї, Судану і Сирії, у які, згідно законодавства США та інших країн, не можуть поставлятися і передаватися продукти компанії.

Проте росіяни вирішили питання встановлення ОС традиційно по-своєму. На сайті російськомовної спільноти Fedora нагадують про принцип "Не питай, не говори". Це значить, що користувачі не зобов'язані повідомляти, звідки вони отримали і як збираються використовувати програму. Їм також радять не вказувати своє громадянство, аби не отримати заборону на використання системи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Fedora - дистрибутив операційної системи GNU / Linux, що фінансується Red Hat. Це вільне програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом використовується для тестування нових технологій, які в подальшому включаються в продукти Red Hat й інших виробників. Будь-яка людина може скачати з сайту Fedora Project операційну систему Fedora, використовувати і модифікувати її на свій розсуд.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Євросоюзі остаточно визначилися з питанням антиросійських санкцій через анексію Криму.