Українські знаменитості прочитали вірш українського поета Тараса Шевченка "Садок вишневий коло хати" німецькою.

Вірш читали Джамала, Саша Кольцова, Остап Ступка, Віктор Бронюк, Анна Панова і Юрій Марченко. Відео дійства з'явилося в YouTube. Вказується, що вірш вибраний не випадково, оскільки в 2017 році йому виповнюється 170 років.

Директор Goethe-Institut в Україні Беате Келер зазначив, що всі учасники мають різний рівень володіння німецькою. Однак впоралися із завданням вони відмінно. Він зазначив, що Джамала добре розмовляє німецькою, а телеведуча Анна Панова і актор Остап Ступка знають всього пару фраз.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Я почала ходити на курси, щоб вступити до Цюріхської консерваторії. Потім стала співати арії Вагнера, зрозуміла, які вони глибокі і чуттєві, і переконалася, що німецька мова може бути милозвучною", - сказала Джамала.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що популярна українська телеведуча Оля Цибульська натякнула на те, що переможниця "Євробачення" Джамала знаходиться в "цікавому" положенні.