Звичайно, це ім'я не кожен пізнає відразу. Але, назва групи, де Долорес О'Ріордан виступає в ролі вокалістки, знає практично кожен. The Cranberries, напевно, хоча б раз у житті чув кожен. А багато хто просто обожнюють цю групу, завдяки таким пісням, як «Zombie», «Ode to My Family» і багатьом іншим. І в день народження Долорес О'Ріордан ми вирішили розповісти вам біографію солістки і пригадати найкращі кліпи.

Долорес О'Ріордан: біографія

Долорес О'Ріордан народилася 6 вересня 1971 року в Ірландії. Вона з самого юного віку почала займатися музикою. З 5 років вона вже грала на піаніно і дудці. Трохи згодом почала співати у церковному хорі.
Коли їй було 17 років, вона прийшла на прослуховування в групу The Cranberry Saw Us. Маленька тендітна дівчинка попросила хлопців зіграти кілька акордів, і, почувши їх, просто мовчки пішла додому. І на наступний день прийшла з написаною за ніч піснею. Хлопці навіть не відразу зуміли заграти почувши неймовірний голос Долорес О'Ріордан. А до речі, новою піснею була "Linger", яка через кілька років стала справжнім хітом у Великобританії.

Варто відзначити, що Долорес О'Ріордан дуже активно боролася за кінець революції та громадянської війни в своїй рідній Ірландії. Особливо добре це видно в пісні групи The Cranberries «Zombie». Після цього вона стала відомою всьому світу.
У 2007 році Долорес почала сольну кар'єру. Звичайно, з такими вокальними даними, вона не могла бути поганою. Було записано 32 пісні, 12 з яких увійшли в альбом. Але порівняти цей успіх з The Cranberries було складно. І в 2010 група відновила творчу діяльність. І в честь дня народження Долорес О'Ріордан ми вирішили нагадати вам кращі кліпи групи The Cranberries.

Найкращі кліпи The Cranberries

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Zombie"

"Ode to My Family"

"Animal Instinct"

"Linger"