У дельті річки Лена, на острові Столб, були виявлені сліди масового вимирання живих організмів. Палеонтологи вважають, що подія сталася близько 370 млн років тому. Фактично ця перша знахідка на території Арктики.

Роботи на острові Стовп велися з початку 2000-х і ось, нарешті, результат. До цього подібні сліди зустрічалися вже у Марокко та Німеччини.

За однією з версій, яка відпрацьовується, головна причина такого масового вимирання – зміна океанічних течій з подальшим потраплянням у воду надмірної кількості сірководню.

Як відомо, це не перша доведене масове вимирання видів в історії Землі. Йому передувало, так зване, ордовиксо-силурійське вимирання, яке сталося приблизно 440 мільйонів років тому. Його результатом стало зникнення понад 60 % водних безхребетних.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Найбільш масове з відомих нам вимирань, що призвело до зникнення понад 95% наземних видів пройшло 251 млн років тому. Воно також відоме як "велике" пермське вимирання.

У масовій же культурі найбільш відомо крейда-палеогеновое вимирання, що трапилося 65,5 млн років тому. Ймовірно, тому що у цей період на Землі зникли динозаври.

Спори щодо зв'язку між цими подіями, а так само щодо причин кожного з них, ведуться до цього дня.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в Китаї були знайдені кольорові яйця динозаврів.