Скандал навколо незаконного будівництва торгового центру біля станції метро "Осокорки" продовжує розпалюватися. Мер Києва Віталій Кличко проходить у цій справі як свідок і в найкращих політичних традиціях вже 10 раз не з'являється на судове засідання. На передостанній раз суд оштрафував градоначальника за неповагу, а той поспішив вигадати "поважну" причину: виявляється, чиновник поїде у закордонне відрядження, а тому не з'явиться і на наступне засідання. Чого тільки не зробиш, аби не свідчити проти свого однопартійця Ігоря Котвицького, який і намагався побудувати скандальний ТРЦ.



У Дарницькому суді слухання мало відбутися вчора о 10 ранку, а о 9-й активіст Володимир Тищенко приїхав під Київраду, щоб переконатися, що мер дійсно покинув країну. Однак на парковці мирно стояли обидва автомобілі Кличка, а співробітники мерії повідомили, що начальник приїхав на роботу до 9, як завжди. На своїй сторінці в Facebook активіст опублікував цікаве відео бесіди з градоначальником, до якого, треба сказати, пробитися було непросто: сек'юріті вирішили в принципі не пускати Тищенка у будівлю мерії, а пояснити на яких підставах ніхто не спромігся.

Активіст, напевно, раз 20 запитав про те, коли ж Кличко порадує суд своєю присутністю, але той навіть обіцяти нічого не став: у мене зустріч, не заважайте, я поспішаю. А далі стався вельми цікавий діалог:

- Я тобі дам щигля

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

- Спробуйте

- Коли покину крісло мера, ми з тобою по-чоловічому поговоримо, - заявив Кличко і поспішив до ліфта, попутно комусь надзвонюючи. Менше, ніж за хвилину з'являється охорона і просто відтісняє Тищенка від дверей ліфта, не даючи можливості добити від мера хоч якогось зрозумілої відповіді. Схоже, хтось забув, що живе за гроші платників податків, і переплутав звання європейського політика і олімпійського небожителя.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як Кличко виправдовувався за низький рейтинг української столиці.