В Україні за кілька місяців створили новітній 82-мм міномет "Верба".

Як повідомляє голова комітету Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на своїй сторінці в Facebook, він особисто ініціював створення такого озброєння, необхідного бійцям АТО.

"Сподіваюся на успішні випробування та оперативну передачу даних мінометів передовим підрозділам. Це, звичайно, маленький крок у системі підвищення нашої обороноздатності, але ми разом будемо продовжувати робити все можливе і неможливе", - додав він.

Пашинський розповідає, що з часів Радянського Союзу Україна входила в десятку найбільших світових експортерів зброї. А щороку держава отримувала близько одного мільярда доларів доходів у казну від продажу озброєння.

"Частина цього доходу осідала в кишенях керівників і, фактично, ні копійки ми не інвестували ні в розвиток виробництва, ні в створення й підтримку нашого оборонного потенціалу", - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Нацгвардії передали 11 броньованих "Козаков" (фото)

Чиновник обурюється тим, що близько 150 оборонних заводів різного профілю, розташованих на території України, не працюють через байдуже ставлення політиків і відсутність модернізації.

За час незалежності в Україні не створили того озброєння, яке зараз необхідне ВСУ, але виробляється в Росії.

Нагадаємо, що 22 липня міністр МВС Арсен Аваков передав машини нового зразка навчальному центру Нацгвардії в Нових Петрівцях, що під Києвом. У підрозділів тепер з'явилися 11 нових броньованих автомобілів "Козак", по одному КРАЗ "Shrek" і бронеавтомобілю "Спартан".