Тепер технології віртуальної реальності будуть використовуватися і в медицині. Про це нещодавно заявила корейська корпорація Samsung.Розробкою відповідного VR-контенту займеться FNI. Розробники націлені на отримання інструменту який дозволить діагностувати психічні захворювання і вже підписали угоду з лікарнею Gangnam Severance.

Розраховується, що вже в 2018 році створений продукт буде використовуватися на комерційній основі у ряді медичних центрів. Згодом результати розробок повинні стати широко доступними.

Софт заснований на когнітивно-поведінковому аналізі використовуватиме дані, отримані з лікарні. Проект здається корейської корпорації особливо привабливим, адже технічна частина впровадження мінімальна - достатньо просто гарнітури Gear VR і одного з флагманських смартфонів — від Galaxy S6 до нового Note 8.

На думку експертів Інституту креативних технологій в Південній Каліфорнії, пристрої VR здатні допомагати в подоланні фобій, занепокоєння та ПТСР. Зокрема, поступово долаючи страх перед віртуальними павуками, можна лікувати арахнофобію.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", поліцейські відпустили адмінів "груп смерті".