У Верховній Раді планують ухвалити законопроект, який посилює покарання за замах на силовиків та їхніх родичів аж до довічного ув'язнення.

За інформацією "Сегодня", законопроект ухвалили в першому читанні, а у четвер його розглянуть повторно. Силовики зазначили, що з початком війни на Донбасі в рази збільшилась кількість злочинів проти них та їхніх родин у мирних областях.

Зміни у законі стосуватимуться прикордонників, співробітників СБУ, нацгвардійців, військових розвідників, військовослужбовців ЗСУ та охоронців перших осіб держави, а також їхніх родичів.

"За минулий рік надійшло близько 30 загроз прикордонникам. Іноді це були не тільки загрози, але і стрілянина по вікнах будинку і спалювання автомобіля", - розповів спікер Держприкордонслужби Олег Слободян.

За матеріальний збиток, нанесений силовику, штрафуватимуть на суму від 1700 до 5100 грн або позбавлятимуть волі на 5 років. Винних у вбивстві або замаху на вбивство силовика саджатимуть на 10 років або довічно.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Верховній Раді стався скандал через застосування української армії у зоні АТО.