Інженери з Калтеха спільно з колегами з інших інститутів дізналися, що звичайна камера на смартфоні може дати детальну інформацію про здоров'я серця. Вчені кажуть, що для подібного дослідження знадобилося 45 хвилин, але з новою технологією це займе не більше двох хвилин.

При цьому пацієнту не обов'язково йти у обладнаний кабінет УЗД, оскільки всю процедуру можна зробити за допомогою смартфона, камеру якого прикладають до шиї. Камера оцінює кількість крові, що проходить через сонну артерію, так як здоров'я серця залежить від величини цього параметра.

У тестах вчені тримали смартфон по 2 хвилини біля шиї пацієнтів, а потім порівнювали підсумки з УЗД. В результат еэффективность методів майже збігається, при абсолютно різної вартості. Для досліджень підійде будь-сучасний смартфон.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що японці зароблять на грибах і сонячної енергії.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще