Компанія Tusimple великі плани по проведенню тестів у Шанхаї та Арізоні з безпілотними вантажівками. За словами виконавчого директора Tusimple Чен Мо, міжміські перевезення в цих країнах є сформованою і зрозумілою сферою, так що автономності буде легко увійти в неї і замінити людину.

В результаті, вантажівки почнуть їздити без перерв, алгоритми дозволяють економити паливо та зменшити кількість нещасних випадків за участю вантажівок - у Китаї гине 25000 людей в ДТП з вантажівками, і це є великою проблемою. Також дослідження показали, що близько 30% далекобійників працюють втомленими, підвищуючи небезпеку на дорозі як собі, так і іншим водіям.

В США та Китаї обладнання буде встановлюватися на вантажівки місцевих виробників. Обладнання має 10 камер, 3 радара і систему для аналізу умов руху та управління вантажівкою.

Головною метою компанії є впровадження автономної перевезення вантажу вже до 2019 року. Але експерименти з безпілотними вантажівками відбуваються на строго певних дорогах і маршрутах для безпеки інших водіїв.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що японці зароблю на грибах і сонячної енергії.