Дослідники створили переносну систему виявлення алергенів у вигляді брелока. Технологія допоможе людям, що страждають алергією, безпечно відвідувати кафе і ресторани.

Більшість алергетиків уникають конкретних продуктів, що викликають реакцію від легкого висипу до небезпечної для життя анафілаксії. Однак не варто покладатися на маркування складу продуктів, оскільки в ньому все ж можуть бути алергени.

Само собою, в лабораторію ніхто не буде ходити для того, щоб дізнатися дійсний склад їжі. Але вчені Ральф Вайследер і Хахо вирішили спростити цей процес, створивши мобільну систему виявлення алергенів iEAT, вартістю 40 доларів.

Вона складається з портативного пристрою для вилучення алергенів з їжі та електронного брелока для їх аналізу, який потім передає повідомлення на смартфон, з яким технологія синхронізована. Процес виявлення небезпечних елементів в їжі займає до 10 хвилин.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що японці зароблять на грибах і сонячної енергії.