Президент Чехії Мілош Земан заявив, що очікує на хвилю мігрантів з України. Про це він попередив своїх співвітчизників в інтерв'ю чеському виданню Blesk.

На думку голови держави, українці здатні асимілюватися в Чехії, на відміну від мусульман, які не знаходять спільної мови з чехами. Земан також заявив, що армія готова виділити півтори тисячі солдат для надійної охорони власних кордонів.

"Вас сюди ніхто не кликав. Якщо вам у нас не подобається, то їдьте! Ці люди повинні поважати правила життя у нас. Краще ми допоможемо їм на території їх же країн", - розповів президент Чеської республіки.

Читайте також: Спікер австралійського парламенту звільнилась через розкрадання державних коштів

Нещодавно у Чехії відбулися мітинги проти емігрантів в країні. Демонстрації організували праві радикальні сили країни. Вони також вимагають виходу країни з ЄС.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Також литовський уряд повідомляв, що вони нададуть право на життя в країні українцям з литовським корінням.