На американській військовій базі Форт-Беннінг в штаті Джорджія відбулися навчання, що нагадують війни майбутнього з фільмів: роботизовані і автономні системи разом відпрацьовували дії в різних бойових ситуаціях.

За повідомленням військових, система стала спільною операцією декількох інженерних і дослідних центрів армії і флоту США, основне завдання якої-збільшити дальність і тривалість зіткнення при скороченні ризику втрат з боку людей.

Під час першої демонстрації можливостей військової техніки роботизовані позашляховики Humvee, бронетранспортери М113 і повітряні дрони показали свої вміння швидкого орієнтування на місцевості. У наступному випробуванні безпілотні БТРи створювали димову завісу для двох танків М1 Abrams, що ведуть вогонь по противнику.

"Роботизовані і автономні системи розширюють можливості ведення бойових операцій, зберігши при цьому людські життя", - говорить Роберт Садовски, головний інженер-робототехнік Центру технічних розробок армії США.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що японці зароблять на грибах і сонячної енергії.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще