Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді запропонував зняти з депутатів недоторканність. Але він має намір винести законопроект на голосування лише у 2020 році. Цим самим президент влаштував з депутатами своєрідний бартер.

Про це повідомив лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко. Він зазначив, що Порошенко вирішив домовитись з депутатами заради власного спокою при владі. Цим самим, за його словами, президент публічно відмовився від своєї передвиборчої програми.

"По-перше, очевидно, Президент забув про свій невідкладний законопроект про скасування недоторканності № 1776, який ще з грудня 2015 року "очікує розгляду" Верховної Ради. Між іншим, цей законопроект давно вже "узгоджений" і депутатами (365 голосів), і Конституційним Судом, і профільним парламентським Комітетом", - сказав Томенко.

Він додав, що Порошенко вирішив залишити депутатів "недоторканними vip-персонами", щоб зменшити кількість критики парламентарів на свою адресу та отримати підтримку свої ініціатив.

"За такою ж аналогією, не треба ухвалювати і Закон "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", який розблоковує дію процедури імпічменту, доки Порошенко буде Президентом?! Мабуть, тоді не треба чіпати й міністрів та інших чиновників, щоб вони собі далі спокійно крали, вирішували власні бізнесові інтереси, працевлаштовували родичів тощо?" – задався питанням політик.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Томенко впевнений, що ініціатива Порошенка увійде в історію як відтермінування відповідальності за порушення закону, або "як своєрідний бартер підтримки президента за "індульгенцію".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко перерахував у парламенті головні досягнення України.