Професор психології Вільям Мэддакс виявив, що студенти, які мали досвід перебування в мультикультурному середовищі, набагато краще справляються зі складними, нестандартними завданнями. Ті, хто швидко адаптуються в новій країні, як правило, більш відкриті до сприйняття нових ідей і підходів.

Професор Меддакс вважає, що зіткнення з іншими культурами вчить нас дивитися на речі з різних сторін і робить наші підходи до вирішення різних проблем більш варіативними.

Ще в 2009 Мэддакс і його співробітники поділилися несподіваними результатами експерименту. Студентів поділили на дві групи і одну, перед проходженням тесту, попросили згадати в яких поїздках вони бували і наскільки легко їм вдалося адаптуватися до нового місця. Інша група одразу перейшла до тестування. Виявилося, що навіть спогади про взаємодію з іншими культурами дозволяє вирішувати складні завдання більш творчо.

Доктор Лілі Цзя з Індіани вважає, що це інстинкт виживання: коли ми опиняємося в екстремальних умовах, творчий підхід рятує нас. Адже перенесення на територію, яка живе за іншими правилами це завжди стрес, перекидаючий всі наші колишні поведінкові схеми.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Очевидно, що час, проведений за кордоном, робить нас не тільки розумніше, але і креативніше. Подорож відкриває наші уми, допомагає стати емоційно стабільніші і робить нас кращими. Як тільки страх і забобони відступають, світ починає грати перед нами всіма своїми фарбами.

Раніше портал "Знай.ua", повідомляв як зберегти ясний розум у літньому віці