Популярний щорічний фестиваль Гогольfest, який стартував 7 вересня, в цьому році може стати останнім. 2017-й стане ювілейним, 10 заходом.

Про це заявив директор фестивалю, художній керівник театру "Дах", режисер Влад Троїцький. "Я гадаю, що це останній Гогольfest. Я просто не можу. Вся команда фестивалю знаходиться в зоні тотального подвигу. Таке відчуття, що ти постійно працюєш на ворожій території", - розповів він.

Вся справа в нестачі фінансування: фестиваль, який отримав премію Європейської асоціації фестивалів, витрачає суму в десять разів меншу, ніж будь-який аналогічний за кордоном. "Якщо не буде гарантованого фінансування наступного Гогольfest до нового 2018 року в розмірі близько 10 мільйонів гривень, ми не будемо починати підготовку. Так, якісь гроші дає місто, але це 20% бюджету фестивалю", - підкреслив Троїцький.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про розважальну програму, яку підготували організатори фестивалю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще