Скоро в українській столиці може з'явитися власне спортивне "місто". На місці сміттєзвалища хочуть побудувати "київський Буковель", який працюватиме цілий рік.



Гірськолижний комплекс назвуть "Пирогово" і його площа складе 100 гектарів. Його хочуть побудувати в селі Пирогів Голосіївського району. Це територія між вулицями Пирогівський Шлях і Заболотного. Глянувши в дані міської адміністрації, стає зрозуміло, що обмежуватися гірськолижним комплексом ніхто не планує: тут хочуть зробити справжнє спортивно-розважальне царство: кафе, басейн, спортзали, автостоянка, технічна водойма, магазин, готель і спеціальний комплекс, в якому можна буде проводити різні конференції та семінари. Тут же планують звести мотузковий парк, спортмайданчики для футболу, роздягальні, пункти прокату спорядження, рампи для скейтбордистів і ролерів та багато іншого.



За підрахунками мерії, вилитися проект повинен в 12,3 мільйона євро, а на реалізацію планують витратити декілька років. Городяни до ідеї поставилися хоч і з цікавістю, але побоюються історії цього місця: все-таки більше тридцяти років тут було сміттєзвалище. Очевидно, що територію спочатку необхідно підготувати і в першу чергу провести санацію. Другий момент, який занепокоїв киян, сховище радіоактивних відходів, що розташоване неподалік. Якщо враховувати той факт, що на очистку сховища піде не менше 5-7 років, виникає закономірне питання: спортивний комплекс з'явиться не раніше цього терміну або підприємці наплюють на заходи безпеки? Інвесторів, до речі, ще не знайшли, і для цієї мети в мерії активно готують конкурс по його пошукам.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що іноземці розповіли, чому закохуються в Україні.