Вода поглинула цілих вісім островів, які перебували раніше у складі Мікронезії. Увагу на це звернули австралійські, фіджійські і микронезийские вчені. Серед ймовірних причин – підняття рівня світового океану і посилення хвильовий ерозії.

Раніше, в 2016 році група австралійських вчених вже повідомляла про те, що за останні 60 років під водою опинилися 5 островів, що належать до держави Соломонові острови. На три міліметри в рік в середньому підвищується рівень світового океану. Для західної частини Тихого океану підвищення може досягати і всіх 12 міліметрів із-за особливостей місцевих вітрів. Загальна причина підняття океану – глобальне потепління клімату.

Порівнюючи знімки з супутника, досліджуючи узбережжя і інтерв'юючи місцевих жителів, вдалося з'ясувати, що не менше восьми островів з площею до 100 м2 опинилися під водою після 2007 року. Втім, інші острови схожого розміру все-таки опираються розмивання і затоплення за допомогою дерев, або перебуваючи під прикриттям більш великих островів.

За словами екологів, такі розмивання суші повинні стати тривожним сигналом для жителів низько розташованих островів. Так, кілька місць в Папуа-Новій Гвінеї вже покинуті людьми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", глобальне потепління призводить до зменшення середньої маси тіла риб