У липні ціни на золото впали до мінімуму за останні два роки.

Котирування впали на 6,5%, це стало найрізкішим зниженням з 2013 року, пише "Економічна правда".

Біржові ціни у липні обвалилися відразу на 12%. Торги найбільш активним контрактом 31 липня на біржі Comex завершилися на рівні 1 094,9 долара за тройську унцію.

Однією з причин рекордного падіння аналітики називають очікування підвищення процентної ставки з боку ФРС США, яке може відбутися вже в найближчі місяці.

Зниженню цін також посприяло розкриття Китаєм даних про власні золоті запаси, які він вперше оприлюднив з 2009 року. Цифра виявилася майже наполовину нижчою, ніж очікувалося.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Російський рубль знову обвалився

Наразі на ринку переважають негативні настрої з приводу подальших перспектив дороцінного металу. Так, з середині липня, за даними Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США, на ф'ючерсному ринку золота (так званому ринку "паперового золота") вперше з 2006 року було відзначено явне переважання коротких позицій над довгими.