Власники автомобілів з єврономерами назвали причини, через які вони вийшли під стіни Верховної Ради.

Як передає "Обозреватель", власники європейських автомобілів хочуть, щоб українці мали такі ж можливості, що і жителі Євросоюзу.

"Наші хлопці для прикладу купили старенький "Запорожець" і розмитнили за € 300. В Україні якщо загнати, то вже виходить € 4700. Звідки у найбіднішої країни в Європі такі ціни і акцизи? Якщо зняти акциз з автомобіля, то 80% йде на підтримку вітчизняного автопрому ... Ви бачите у нас хороші автомобілі?", - сказав голова осередку ГО "Авто Євро Сила" Бровари Олександр Назаренко.

Він також дорікнув, що український автопром не може запропонувати населенню якісні авто. Є здебільшого китайські автомобілі або українські з китайськими запчастинами. Але на таких авто їздити небезпечно.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Якщо хочеш безпечну машину, виклади 30-40 тисяч доларів. У людей таких грошей немає. З Європи ми можемо пригнати безпечне авто, починаючи з 2-3 тисяч доларів. Чому люди повинні ризикувати здоров'ям своєї родини, своїм здоров'ям заради того, щоб набити кому-то кишені?", - заявив Назаренко.

Крім того, активісти розкритикували ініціативу Ірини Луценко, яка пропонує заборону ввезення європейських автомобілів в Україну.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україні розробляють законопроект, що забороняє незаконне ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією і номерами.