Експериментальну систему фільтрації для машин, покликану знизити пилову забрудненість міст, почала тестувати німецька компанія MANN + HUMMEL.

Як пише західна преса, автомобіль Volkswagen Passat, вибраний для випробувань, обладнали трьома інноваційними фільтрами: фільтром тонкого очищення пилових частинок, унікальним салонним фільтром і фільтром для гальмівних дисків.

Фільтр тонкого очищення пилових частинок встановлений на даху автомобіля і відокремлює тверді частинки з навколишнього повітря. Комп'ютерне моделювання показало, що з його допомогою можна практично повністю позбутися шкідливих речовин, що виникають у результаті згоряння палива.

Салонний фільтр з активованим вугіллям очищає повітря від оксиду азоту та інших шкідливих газів. У ньому використовується спеціальне захисне покриття і нановолокна, що захищають від аміаку, твердих частинок і пилку.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Фільтр для гальмівних дисків установлюють поруч із супортом. Він затримує частинки пилу, що виникають при частому гальмуванні. Його можна використовувати на будь-якому транспортному засобі незалежно від типу гальмівної системи.

Якщо новинка проявить себе ефективно, автовиробники можуть звернути на неї увагу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", компанія Toyota створила коробку передач, що поєднує в собі автоматику та механіку.