Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу обіцяє жорстко діяти щодо вбивств на ґрунті ненависті. Ця заява пролунала після вбивства єврейськими екстремістами палестинської дитини.

"Ми віддані боротьбі проти ненависті, фанатизму і тероризму з будь-якого боку", – сказав Нетаньягу у неділю, 2 липня, під час засідання уряду в Єрусалимі, повідомляє Радіо Свобода.

ООН і низка країн у п'ятницю, 31 липня, засудили напад єврейських екстремістів на Західному березі Йордану, внаслідок якого загинула палестинська дитина.

Читайте також: Дівчинка-мігрантка з Лівану побажала "знищення Ізраїлю"

В апараті генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна назвали напад терористичним актом і засудили той факт, що раніше Ізраїль не карав належним чином своїх громадян за акти насильства щодо палестинців.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У США, в Білому домі, напад назвали гидким. Із засудженням нападу виступив, серед інших, президент Франції Франсуа Олланд.

В Ізраїлі прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу теж засудив напад і заявив, що для притягнення нападників до відповідальності буде вжито всіх заходів.

Ізраїльська поліція каже, що в нападі підозрюють єврейських екстремістів, що діяли з націоналістичних мотивів. Нападники підпалили у п'ятницю на Західному березі Йордану два будинки палестинців, в одному з них згоріла півторарічна дитина.