Американський стартап Plenty має намір розташувати свої вертикальні ферми в кожному великому місті світу. Компанія вже веде переговори з 15 країнами. Стартап отримав інвестиції на суму 200 млн доларів, тому коштів більш ніж достатньою для реалізації.

Новизна стартапу полягає в тому, що рослини не харчуються елементами з грунту, так як його просто не буде. Інноваційні лабораторії з вирощування овочів складені з багатоярусних полиць висотою 6 метрів, на яких під світлом LED-ламп ростуть листові овочі, такі як базилік і кучерява капуста. Також ефективність помітно більше, ніж у звичайних теплицях і полів. Автори ідеї заявляють, що теплиці будуть повністю стерильними: для входу в неї необхідно одягати скафандри і проходити стерильну процедуру.

Всього компанія має намір відкрити близько 500 підприємств - по одному в кожному місті-мільйоннику, тому цілком ймовірно, що і в нашій країні ми побачимо новинку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що німці протестують унікальну систему для авто.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще