Міжнародний день солідарності журналістів щорічно відзначається 8 вересня. Це свято приурочене всім працівникам сфери ЗМІ. Звичайно, таке святкування дуже важливе, особливо в наш час, коли за допомогою ЗМІ можна робити все, що завгодно, навіть пропагувати. Але, у міжнародний день солідарності журналістів, ми б хотіли розповісти вам про справжніх працівників цієї професії, завдяки яким проводилися неймовірні розслідування.

Найгучніші журналістські розслідування

Уотергейтський скандал
Це найбільший політичний скандал у США за всю історію, який закінчився відставкою президента країни Річарда Ніксона. До речі, варто відзначити, що такий випадок був лише один раз.
Публікація The Washington Post в якій говорилося, що Ніксон, швидше за все, причетний до злому штабу супротивника на виборах, дуже похитнула його позиції. Його також звинувачували в встановлення прослуховуючих пристроїв в штабі кандидата в президенти, який перебував у готелі " Уотергейт у Вашингтоні. Інформація була отримана від джерела під псевдонімом "Глибоке горло".
Через два роки, після незліченних судів, Ніксону довелося залишити посаду президента. І, до речі, на початку 20 століття стало відомо, що Глибоке горло - заступник директора ФБР Марк Фелт.

Гучне викриття педофілів
Один з найбільших релігійних скандалів. Тоді, в газеті Boston Globe в 2002 році, було опубліковано аж 23 матеріалу, які доводили існування педофілії серед католицької церкви. Тільки в Бостоні, після цього було заарештовано понад 200 священиків, а мало того єпископ цього міста знав про все, але нічого не робив.
До речі, після всього цього Папа Римський офіційно вибачився перед усіма постраждалими.

Сільвіо Берлусконі та італійська мафія
Про це чув практично кожен. Але перший раз розслідування почалося ще в 1992 році. Тоді журналісти Жан Москардо і Фабріціо Кальві записали інтерв'ю з суддею Паоло Борселліно, який звинуватив Сільвіо Берлусконі в зв'язках з мафією.
Суддю, через дкуілька місяців вбили, і розслідування припинилося. Але, зовсім недавно, у 2015 році почалося нове, і зараз Берлусконі звинувачують у відмиванні грошей, отриманих від продажу наркотиків.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще