Американські вчені провели нюховий тест, в ході якого давали собакам нюхати ємності, що містять їх виділення і виділення інших собак. Результати показали, що собаки по-різному реагують навіть на свої виділення з домішками інших речовин.

Автори нової роботи провели нюховий тест серед 35 собак на розпізнавання самих себе за запахом. Для цього вони поставили перед тваринами склянки, в яких містилася або їх власна сеча, або інших собак. Вчені припустили, що собака буде витрачати більше часу на дослідження незнайомих запахів у порівнянні з відомими їм запахами.

Крім цього, в сечу вчені додали запахи клітин собак, для проведення експерименту. Як виявилося собак частіше привертала модифікована сеча, а не чиста. На думку вчених, це може вказувати на те, що собака здатна визначити свій запах серед інших, підтверджуючи наявності самосвідомості у тварин.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що вікна почнуть виробляти електроенергію.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще