Президент України Петро Порошенко виступав зі щорічним зверненням до депутатів у Верховній Раді, але він так й не торкнувся головного питання – плану подальшого розвитку країни.

Про це повідомив голова політичної партії "Основа" Сергій Тарута в Facebook. Він зазначив, що чекав від президента озвучення плану розвитку країни на найближчі 5-10 років. Питання низького рівня життя українців ,за його словами, є одним з найбільш поширеним згідно з соціальними опитуваннями.

Політик впевнений, що потрібно розробляти економічну модель для України, яка здатна зупинити "відтік мізків" до інших країн.

"Нам необхідна правильна економічна модель, яка була б соціальною, й відповідала на головне питання – як нам зупинити величезну міграцію працездатного населення з України. Як забезпечити ринкові, конкурентні можливості для бізнесу. Як нам поліпшити інвестиційний клімат, щоб інвестори звертали на Україну свою увагу", – пояснив нардеп.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Тарута нагадав й про "головний порок" українського суспільства – бідність. Це, за його словами, не дає людям можливості забезпечити собі гідне життя. Але Порошенко й це оминув увагою.

"Я не почув команди, готової реалізовувати стратегію, яку ми підготували в рамках збалансованого економічного розвитку України до 2030 року", – сказав політик.

Але нардеп згада, що президент прислухався до його пропозиції по Донбасу, які допоможуть врегулювати конфлікт.

"Я їх озвучував в лютому місяці, коли Україна очолювала протягом місяця раду безпеки ООН. Особливо ту презентацію, яку я робив на Мюнхенській конференції по блакитним каскам. Вважаю, що ця пропозиція може істотно поліпшити безпеку на Донбасі. Єдине що – миротворці повинні бути на всій території, яку ми сьогодні не контролюємо", – наголосив Тарута.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, нардеп Сергій Тарута розповів про можливість введення миротворців на Донбас.