Зовсім недавно у всіх ЗМІ з'явилися новини про те, що на сонці зафіксовано кілька спалахів, і вони будуть тривати аж до неділі. Звичайно, це явище останнім часом досить поширене, але це не означає, що про нього багато знають. Тому, ми вирішили розповісти вам, чому відбуваються спалахи на сонці і для кого вони небезпечні.

Чому відбуваються спалахи на сонці

Таке явище відбувається, тому що на сонці є своє магнітне поле. І спалахи виникають в тих областях, де в умовах обмеженого простору стикаються магнітні поля протилежної полярності. Незважаючи на те, що ми вже розуміємо, що таке спалахи на сонці, вчені все ще не можуть передбачити, коли вони будуть. Тому, вони зазвичай застають нас зненацька.

Чим небезпечні спалахи на сонці

У першу чергу варто сказати про те, що сонячні спалахи найнебезпечніші для тих, хто знаходиться в космосі. Так що в цей період всі космонавти отримують дуже велику дозу опромінення.
Але, незважаючи на те, що Земля захищена озоновим шаром, сонячні спалахи і тут дуже небезпечні. Особливо для людей, у яких є проблеми з серцево-судинною системою. В такі дні ймовірність інфарктів і інсультів досить сильно зростає. Крім цього, магнітні бурі можуть викликати головний біль, безсоння, перепади тиску, мінливий настрій і загальний занепад сил.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто відзначити, що через сонячні спалахи на Землі починаються магнітні бурі, які і впливають так на людей. Але не тільки, також, можливо перебої в роботі радіотехнічних систем: зв'язок, навігація.

Так само, варто додати, що багато вчених упевнені в тому, що геомагнітні бурі можуть дуже сильно вплинути на людину. А ось ліків від цього немає. Деякі таблетки можуть тільки погіршувати стан людини в цей період.

Нагадаємо, що за останні кілька днів на сонці сталися два спалахи, і вчені говорять, що вони продовжаться ще на кілька днів.