Дослідники Стенфордського університету проаналізували понад 35 тисяч зображень і розробили алгоритм, який визначає сексуальну орієнтацію людини по фотографії обличчя.

Алгоритм визначає сексуальну орієнтацію чоловіка з точністю до 81%, а точність визначення жінки - 74%. Однак при завантаженні в алгоритм до 5 фотографій, точність визначення досягне 90%. Фото для навчання алгоритму взяли з сайтів знайомств, при якому ШІ вивів певні тенденції - у геїв більше жіночих рис і частіше зустрічаються вузькі щелепи, довгі носи і високі лоби.

У жінок з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, навпаки, великі щелепи і низькі лоби. Автори алгоритму пояснили причину низької точності при аналізі жінок. Вони стверджують, що жіноча сексуальна орієнтація - більш розмита і заплутана, ніж чоловіча. У будь-якому випадку, алгоритм краще визначає орієнтацію людини з фото, ніж самі люди. Середній відсоток правильних визначень становить не більше 65 відсотків.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що банківських працівників замінять нейромережею.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще