День Ангела Наталії щорічно відзначають 8 вересня. Це, звичайно, не найвідоміше церковне свято в році, тим не менш, воно дуже важливе для всіх віруючих. День Ангела Наталії присвячений одній з найвідоміших святий. Не дивно, що з таким святом пов'язано величезна кількість історій і традицій, тому ми вирішили розповісти вам про них.

День Ангела Наталії 2017: історія свята

За повір'ями, Наталія народилася в IV столітті в Нікомедії у християнській родині. Вона вийшла заміж за багатого хлопця, який був язичником. Незважаючи на всі заборони, Наталя, в таємниці залишалася вірною християнській вірі.
Одного разу в місто прибуло військо на чолі з імператором Максиміліаном, який наказав стратити 23 християн. Чоловік Наталії, який був свідком цих тортур і страт, був вражений терпінням і смиренням віруючих. Тому він і вирішив стати християнином, і коли він увірував в Бога, і благодать його, що торкнулася, він сказав, що готовий померти за нього. І, дивно, правоохоронці схопили юнака і кинули його у в'язницю.
Коли Наталя дізналася про це, вона дуже зраділа. Ні, не тому, що він скоро помре, а вибору його віри. Після цього вона пішла до нього у в'язницю, де її катували, а потім і стратили. Саме після такої історії подружжя і були зараховані до числа святих, і з'явилося таке свято, як День Ангела Наталії.

День Ангела Наталії 2017: традиції свята

У цей день немає дуже важливих традицій, які потрібно обов'язково виконати. Зазвичай, люди в День Ангела Наталії йдуть до церкви і моляться в пам'яті про мучеників. Так само, в деяких місцях проводяться святкові молебні. Вдома накривають на стіл і запрошують гостей. В день Ангела Наталії не можна сваритися, так як тільки саме ім'я означає хороше ставлення в сім'ї.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що щорічно, 8 вересня всі віруючі відзначають День Ангела Наталії.