Сьогодні лідера ЛГБТ-руху "Рівноправність" Юрія Гаврикова затримали у Санкт-Петербурзі четверо поліцейських.

Як повідомляє ТСН, на нього склали протокол за намір провести одиночний пікет на день Повітряно-десантних військ.

Гаврикова звинуватили у дрібному хуліганстві. Він планував пікет на Дворцовій площі у Санкт-Петербурзі. Чоловік розповів, що його затримали прямо поруч з його будинком.

"Цілий відділ вистежував мене і вів по годинних GSM і IP номеру при виході в інтернет на сайті ВК. На виході з будинку цілий маскарад з обвинуваченням у ругательстве матом і затриманням мене з велосипедом чотирма поліцейськими", - сказав Гавріков на своїй сторінці "Вконтакте".

У відділку йому заборонили користуватись послугами адвоката.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незважаючи на затримання лідера ЛГБТ на мітинг все-таки вийшли двоє членів організації.

Ольга Панова і Валерій Угаров вийшли з пікетуванням на Палацовій площі з райдужними прапорами. Їх затримали об 14:20.

Читайте також: В Петербурге в день ВДВ отключат любимые фонтаны пьяных десантников

Нагадаємо, що місцевий осередок ЛГБТ-активістів у Санкт-Петербурзі 2 серпня планував виступити проти заборони Смольного на проведення гей-параду на Марсовому полі.

Вчора член центральної ради Союзу десантників Росії, полковник ВДВ Анатолій Буй погрожував ЛГБТ-активістам розправою за проведення акції 2 серпня.