У Кабміні знову наобіцяли українцям золоті гори. Уряд запропонував підняти розмір мінімальної заробітної плати.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Politeka. Розмір мінімальної зарплати хочуть підняти з 3200 до 3764 гривень. Суму збільшать лише після того, як Верховна Рада проголосує за законопроекти про пенсійну реформу.

Міністр заявив, що в уряді мають намір "перестати грати з коефіцієнтом" і планують повернуться до єдиного принципу - підвищення зарплати.

"Тільки це дає можливість людям праці жити краще, так і отримувати додаткові кошти без штучних коефіцієнтів для підвищення пенсій, і перший крок після того, як ми проголосуємо за реформу - це підвищення базового розміру заробітної плати до 3764 гривень у цьому році", - обнадіяв міністр.

Кабмін раніше піднімав мінімальну зарплату українцям до 3 тисяч гривень. Людям обіцяли зростання їх добробуту та рівня життя. Але в підсумку населення обіцяного не отримало, а лише тільки стрімке зростання цін на продукти і комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, міністр соціальної політики Андрій Рева, який говорив про надмірні апетити українців, отримав солідну надбавку до зарплати.